Stiri recuperare medicala

Inapoi in lista de stiri | Home

Centru de permanenta, necesar la Olanesti

2010-09-15 17:40:16

Reprezentantii medicilor de familie, sustin ca este necesara infiintarea unui centru de permanenta in statiunea Baile Olanesti, informeaza Agerpres.


"Este mai mult decat necesar infiintarea unui astfel de centru in statiunea Baile Olanesti. Este o statiune a carei populatie este dubla raportat la numarul de locuitori, nu stiu de ce nu s-au facut pana acum demersuri in acest sens. Pentru ca ar fi cei 7 medici de familie necesari pentru un asemenea centru, in Olanesti sunt trei, in Pausesti doi si in Vladesti doi. Dar nu asta conteaza pentru ca sunt convinsa ca ar veni la acest centru pentru garzi si medici de familie din alte parti, pentru bani printre altele", a declarat Cristina Baraganescu, presedintele Asociatiei Profesioniste a Medicilor de Familie (APMF) din judet.


Aceasta a mai precizat si faptul ca centrul este necesar mai ales datorita apropierii de Ramnicu Valcea.


"Atat timp cat la Calimanesti si la Govora sunt astfel de centre de permanenta, iar ambele statiuni se afla tot la 20 de km de Ramnic, de ce la Olanesti nu ar fi, care se afla la aceeasi distanta de Ramnicu Valcea. Aici trebuie sa se implice si administratia locala", a mai spus dr. Baraganescu.


Primarul din statiunea Olanesti este de acord cu reprezentantii APMF.
 

Sursa: Paginamedicala